Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pod pierzynką musztardową

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marynata
czosnek 3 ząbki
musztarda 2 łyżki
sól 1/2 łyżki
tymianek do smaku
pieprz 1/2 łyżeczki
olej 2 łyżki
starta skórka z cytryny 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka
schab 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pod pierzynką musztardową

Czosnek przecisnąć przez praskę, lub bardzo drobno posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i nakładać na schab z kością. Odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. Piec w żaroodpornym naczyniu w piekarniku 50-60 minut w 180 stopniach. Mięso smakuje na ciepło, jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 14.09.2013 18:33
smaczny obiadek
Janina 14.09.2013 16:42
Smaczne danie;)
dodi 14.09.2013 12:04
marynata jest świetna. napewno wypróbuje
jasiek 14.09.2013 12:03
apetyczny schabik
ana1 14.09.2013 10:54
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak