Halibut z kolorowym Tagliatelle i sosem serowym :

Halibut z kolorowym Tagliatelle i sosem serowym :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Sok z cytryny ,5 dag kremowego serka topionego –śmietankowego,½ szklanki śmietanki 18 %

  • filety z halibuta

    2 szt.
  • olej

    2 łyżki
  • makaron Tagliatelle

    2 garści (kolorowy, barwiony szpin
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobić macerat z łyżki oleju, 1 łyżki soku z cytryny , szczypty soli , szczypty mielonego pieprzu zielonego .Wymieszać , polać rybę i zostawić na 30 minut w lodówce .
Nastawić osoloną z łyżka oleju wodę na makaron .
W garnuszku rozpuścić łyżkę masła , dodać pokruszony serek i śmietankę . Gotować na bardzo małym gazie aż serek się rozpuści . Zaciągnąć rozrobioną w odrobinie zimnej wody 1 łyżeczką mąki . Doprawić sokiem z cytryny , mielonym pieprzem .
Do gotującej się wody wrzucić makaron i ugotować al. dente .Odcedzić .Włożyć do sosu , wymieszać .
Na patelni rozgrzać 3 łyżki masła z łyżką oleju .Rybę odsączyć z maceratu , obtoczyć w mące i smażyć na rumiano na maśle z obu stron ( nie przejmować się tym , ze masło się pieni w trakcie smażenia – rybka nabierze lekko orzechowego posmaku ).
Podawać kładąc na talerzu porcję Tagliatelle z sosem , a na nim porcje ryby .Do tego osobno surówka np. z pomidorów z ziołami .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnik

10.10.2011 12:30
pycha

Grazyna0211

24.02.2011 11:09
może byc dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat