Pierekaczewnik

Pierekaczewnik

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło -ciasto

    1,5 kostki
  • sól - ciasto

  • posiekane cebule - farsz 1

    4 szt
  • sól, pieprz, papryka - farsz 1

  • cukier

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    0,5 cytryny
  • wołowina

    1 (posiekana, farsz 1)
  • Ciasto:

    4 szt
  • jaja

    4 szt
  • mąka tortowa

    1 kg
  • rodzynki

    1 (farsz 2)
  • jabłka

    1 (farsz)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wsyp do miski, wbij jajka, dodaj szczyptę soli i zagnieć ciasto dodając wody. Wyrób ciasto jak na makaron i na stolnicy podziel na 4 części. Rozwałkuj ciasto na placek, posyp mąką i odłóż.
Zrób farsz mięsny: mięso pomieszaj z cebulą, papryką, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Zrób farsz słodki: drobno pokrojone jabłko wymieszaj z rodzynkami, cukrem i sokiem z cytryny.
Plastry mięsa posmaruj masłem i jednym z farszów a następnie ułóż je jeden na drugim. Zwiń ciasto, zalepiając jego dłuższe brzegi. Przełóż ciasto do prodiża i piecz 2 godziny w temperaturze 200 st.C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota71

24.09.2010 08:12
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat