Cepeliny z twarogiem

Cepeliny z twarogiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowane ziemniaki

    15 szt
  • surowe ziemniaki

    5 szt
  • jajo

    1 szt
  • masło

    1 łyżeczka
  • sól

  • twaróg

    400 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzyj na drobnej tarce. Sok z ziemniaków przelej do miseczki i odstaw na 10-15 minut. Gdy wytworzy się osad, zlej wodę z wierzchu a skrobię dodaj do ziemniaków. Połącz z ugotowanymi i tłuczonymi ziemniakami i dokładnie wyrób.
Przygotuj nadzienie: twaróg przetrzyj przez sito, wbij jajko, dodaj masło. Dokładnie wymieszaj. Z ciasta ziemniaczanego uformuj kule wielkości jabłka, spłaszcz je pośrodku nakładając nadzienie. Mocno ściśnij formując podłużne, obłe pyzy. Wkładaj do wrzącej, osolonej wody na 25 minut. Podawaj ze śmietaną i masłem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat