Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kandyzowana skórka mix cytrusowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryny 2 szt
pomarańcze 2 szt
woda 3 szklanki
cukier 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kandyzowana skórka mix cytrusowy

Pomarańcze i cytryny obrać ze skorek , ale tak aby nie została na nich biała skórka.
Moczymy je 2 dni , co jakiś czas zmieniając wodę , tak aby zanieczyszczenia na skórce wypłukały się.
Kroimy skórkę na kwadraciki i zanurzamy we wrzącym syropie z wody z cukrem.
Gotujemy około 50 minut.
Idealne są kiedy są jeszcze miękkie , a skórka jest przezroczysta.
Odcedzamy i odkładamy na kratkę do wysuszenia.
Przechowujemy w zamkniętym pojemniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 08.09.2013 22:33
moczyć w wodzie zimnej czy gorącej ? może najpierw wyszorować ? jak przygotować syrop ? jak długo przechowywać ? dlaczego to coś w słoiku jest pokryte nalotem - prawdę mówiąc nie przypomina skórki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak