Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik pod bezową pierzynką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
mąka 33 dag
cukier 40 dag
cukier wanilinowy 1 opakowanie
żółtko jajek 6 sztuk
kisiel 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik pod bezową pierzynką

Margarynę ucieramy z 15 dag cukrem oraz cukrem wanilinowym. Dodajemy po 1 żółtku. Stopniowo dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Białka ubijamy stopniowo dodając pozostały cukier, na koniec kisiel, proszek do pieczenia. Ciasto wykładamy na blaszkę, na nie wykładamy pokrojone w plasterki jabłka, a na nie ubite z kisielem białka. Placek pieczemy około 1 godzinę w 180 stopniach. Po ostygnięciu wierzch posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 05.09.2013 21:37
świetne ciacho
halina17 05.09.2013 13:46
Uwielbiam to ciasto.
bogusia19 05.09.2013 12:43
musze zrobić
beatkaa153 05.09.2013 12:18
mój ulubiony jabłecznik
stefcia
stefcia 05.09.2013 11:09
lubię takie smakołyki
dodi 05.09.2013 11:07
super ciacho. Od razu do ulubionych trafia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak