Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napoleonka bez pieczenia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 4 opakowania
mleko 3 szklanki
masło 1 kostka
cukier 3/4 szklanki
mąka 1 szklanka
jajko 3 sztuki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonka bez pieczenia

Dużą blachę wykładamy papierem. Układamy połowę herbatników.Część mleka miksujemy z mąką i jajkami.Resztę mleka zagotowujemy z masłem. Wsypujemy cukry. Wlewamy zmiksowaną masę i mieszamy, aż zgęstnieje.Gorącą masę wylewamy na herbatniki. Przykrywamy drugą warstwą ciastek. Napoleonkę posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 29.08.2013 20:43
palce lizać
agnieszka214 28.08.2013 19:31
alez nabrałam smaku
MagdaXXX 28.08.2013 16:41
mniam ekstra
stokrotka 28.08.2013 16:36
świetna propzycja
Janina 28.08.2013 15:08
Smaczne ciacho;)
rafał5 28.08.2013 15:02
lubię i polecam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak