Rafaello na herbatnikach

Rafaello na herbatnikach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2,5 szkl
  • żółtka

    3 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 opak
  • cukier

    1 szkl
  • masło

    300 g
  • wiórki kokosowe

    250 g
  • herbatniki

    4 paczki
  • spirytus do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W 1/2 szkl mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną.

2 szkl mleka zagotować z cukrem, dodać rozmieszaną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń.
Masło utrzeć dodając po łyżce wystudzonego budyniu.
Na końcu dodać kokos i spirytus.

Na blasze położyć herbatniki.
1-herbatniki
2-masa
3-herbatniki
4-masa
5-herbatniki
6-masa
Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
Włożyć do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SyMiki

11.11.2011 15:38
lubię rafaello

Sarenka

02.10.2011 07:39
Takie proste, bo bez pieczenia. Podejrzewam, że jest smaczne :)

Goya

15.09.2011 11:22
fajne

magdalea

22.02.2011 14:46
dzis wyprobuje

gusia1000

21.02.2011 01:36
Eleganckie ciasto.

Henryka2

02.01.2011 20:23
Ostatnio lubie ciasta na herbatnikach. Wypróbuję.

annamariakowalczyk3

21.08.2010 21:41
mniam,warto wypróbować.

usmiech

17.08.2010 17:10
muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat