Zupa szpinakowa z mięsnymi kuleczkami

Zupa szpinakowa z mięsnymi kuleczkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    40 dag
  • masło

    1 łyżka
  • koperek

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • śmietana

    2 łyżki
  • mięso mielone

    25 dag
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • bulion

    1 kostka
  • jaja na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście szpinkau umyć, osączyć, wyciąć ogonki i zgrubienia, pokroić. Posiekany szoinak wrzucić do garnka. Kostkę bulionową rozpuścić w 3 szklankach wrzątku, zalać liście jedną szklanką i dusić ok. 15 min. Ostudzić szpinak i zmiksować go, dodając masło i 2 szklanki bulionu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i śmietaną. Mielone mięso wymieszać z przyprawami, bułką tartą i jajkiem. Z przygotowanego miesa uformować małe kuleczki, usmażyć je i dodać do zupy. Wszystko posypać drobno posiekanymi jajkami i koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mela25

19.04.2013 14:11
bardzo dobra

Iwusia

20.08.2012 22:47
bardzo fajna zupka

Motorek

03.06.2012 13:56
pycha

Iwona51

21.12.2011 10:38
pycha

pauluna

25.08.2010 19:35
pyszne

plocia

08.08.2010 13:36
czy mrożony szpinak też się nadaje?

Monika193

07.08.2010 11:05
sezon na szpinak :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat