Pieczeń cielęca w sosie ziołowym

Pieczeń cielęca w sosie ziołowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • cebula

    1 szt.
  • masło

    2 łyżki
  • listki laurowe,

    2 szt.
  • rosół wołowy

    1 szklanka
  • mieszane zioła

    1 pęczek
  • śmietana 30%

    15 dag
  • ostra musztarda

    0.5 łyżeczki
  • schab

    1 (cielęcy, luzowany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso na pieczeń oprószyć solą i pieprzem, a następnie obwiązać jak opisano obok. Włoszczyznę umyć i obrać. Cebulę obrać i przekroić na pół.

Masło stopić w dużym garnku. Włożyć pieczeń i podpiec na brązowo. Dodać włoszczyznę, cebulę i listki laurowe i ponownie krótko podpiec.

Wlać rosół i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 1 godzinę, od czasu d czasu polewając pieczeń sosem. Zioła opłukać, osuszyć i bardzo drobno posiekać.

Pieczeń wyjąć z garnka i postawić w ciepłym miejscu. Rosół przecedzić, warzywa wycisnąć. Do wywaru dodać śmietanę i musztardę, wymieszać i zagotować na silnym ogniu, aż zgęstnieje. dodać sól i pieprz do smaku oraz posiekane zioła. Podawać w sosjerce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

05.12.2011 18:53
śliczna

agnieszka189

29.07.2010 13:03
to jest całkowicie niuczciwe!

bernika

28.07.2010 19:41
mało masz własnych pomysłow wiec dajesz skany z gazet łamiac tym samym regulamin!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat