Bułgarskie kluseczki

Bułgarskie kluseczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 sztuka
  • woda gazowana

    3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • mąka

    1 spora garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagnieść dość gęste ciasto,zostawić na 15-20 minut i rozwałkować na niezbyt cienki placek.Naparstkiem wykrawać kółeczka i smażyć w gorącym oleju na złoty kolor.Odsączyć na papierowych ręcznikach i podawać jako dodatek do czystych zup i zup jarzynowych.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madzialena19

21.12.2011 22:34
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat