Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z sosem miodowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główka
pomidor 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuka
oliwa 1 łyżka
olej lniany 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
miód 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku
bazylia świeża 5 listek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z sosem miodowym

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski.
Krok 1 - Surówka z sosem miodowym foto
2
Pomidora moczymy w gorącej wodzie i obieramy ze skórki. Następnie usuwamy nasiona z niego i papryki czerwonej i kroimy w drobną kostkę.
Krok 2 - Surówka z sosem miodowym foto
3
wieżą bazylię myjemy, osuszamy i bardzo drobno siekamy.
Krok 3 - Surówka z sosem miodowym foto
4
W osobnej misce przygotowujemy sos. Wlewamy oliwę z oliwek, olej lniany, wyciskamy sok z cytryny oraz dodajemy musztardę, miód i zioła prowansalskie razem z solą i pieprzem do smaku. Całość dokładnie mieszamy i polewamy nim wszystkie składniki.
Krok 4 - Surówka z sosem miodowym foto
5
Połączony sos i składniki mieszamy i doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem. Chłodzimy w lodówce około 20 minut.
Krok 5 - Surówka z sosem miodowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 03.09.2013 21:52
fajna surówka:-)
dominikaz 21.08.2013 16:52
super surowka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak