Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka konserwowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 3 kg
woda 2,5 l
ocet 10 % 0,5 l
sól 3 łyżki
cukier 9 łyżek
Gorczyca biała cała Prymat do smaku
oliwa 9 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: papryka konserwowa

paprykę oczyść z gniazd, umyj, osusz i pokrój na na paski.do garnka wlej wodę, ocet, wsyp sól i cukier, wszystko dobrze wymieszaj.
Wcześniej przygotowaną paprykę układaj ściśle w dobrze umytych słoikach. Następnie powkładaj po 3 ziarnka gorczycy i dwa liście laurowe, zalej zalewą i wlej po jednej łyżce oliwy do każdego słoika.
Paprykę pasteryzować w garnku przez około 20-30 minut.
Słoiki wyjąć z garnka poukładaj do góry dnem i poczekaj aż wystygną. po wystygnięciu poodwracaj je i schowaj do spiżarki.




Z tej ilości wyszło mi dziewięć słoików półlitrowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 24.04.2015 21:30
domowa papryczka najlepsza
Róża1 25.08.2013 11:41
też taką robię:-) , pyszna:-)
gosia1988 24.08.2013 13:24
lubię taką paprykę
Milena87 22.08.2013 21:56
domowa papryczka :)
Dorian 22.08.2013 21:11
pyszne zapasy
Dorota37 22.08.2013 17:44
Fajny przepis :-)
ONY_za_kare 22.08.2013 11:11
dobra jest taka papryka
Alex_M 22.08.2013 10:54
smaczna papryka
adelajda 21.08.2013 17:11
na pewno smaczna
joanna__s 21.08.2013 15:23
Też taką robię. Jest przepyszna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak