Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z krewetkami i świeżymi ziołami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
krewetki małe 100 gram
masło 2 łyżki
czosnek 3-4 ząbki
natka pietruszki 1-2 łyżki
mozzarella 125 gram
bazylia 10-12 listków
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z krewetkami i świeżymi ziołami

1.Bagietkę kroimy na 4 ćwiartki, układamy na blaszce przypieczoną częścią do góry i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podpiekamy około 3-4 minut aż zrobią się ciepłe.

2.Do miseczki dodajemy miękkie masło, wyciśnięty czosnek i natkę pietruszki. Całość mieszamy i robimy jednolitą konsystencję.

3.Obracamy na blaszce bagietkę. Smarujemy masłem jaśniejszą stronę. Następnie układamy krewetki i ponownie wkładamy do piekarnika na około 3 – 4 minuty, aż masełko do końca się roztopi.

4.Wyciągamy bagietki, układamy listki świeżej bazylii i mozzarellę. Wkładamy jeszcze na około 2 minuty do piekarnika i włączamy termoobieg.

5.Wyciągamy przygotowane bagietki, dekorujemy świeżą bazylią, lekko oprószamy świeżo zmieloną solą i pieprzem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.08.2013 07:28
eleganckie :)
iwi 19.08.2013 22:17
Przepyszna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak