Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fikuśna mizeria

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzodkiewka 5-6 szt
czosnek 1 ząbek
sól, pieprz 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
śmietana 200 ml
ogórki gruntowe 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fikuśna mizeria

1. Ogórki oraz rzodkiewkę kroimy w małe słupki 2. Rozgniatamy czosnek i mieszamy z warzywami 3. Schładzamy w lodówce przez chwilę, by smaki "przeszły" 4. Zalewamy śmietaną lub jogurtem 5. Doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką 6. WCINAMY;)

Świeży koperek świetnie by pasował do mizerii.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oluś 15.08.2013 22:29
dlaczego? to mizeria zaraz po przygotowaniu w miseczce
15.08.2013 16:24
dziwne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak