Fasolka po Bretońsku

Fasolka po Bretońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    20 dag
  • cienka kiełbasa

    25 dag
  • cebule

    2
  • masło

    1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy

    6 łyżek
  • sól, pieprz

  • fasola

    1/2 ugotowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule obrać i posiekać. Kiełbasę oraz boczek pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić masło i przesmażyć na nim cebulę, kiełbasę i boczek. Fasolę przełożyć do garnka, dodać koncentrat pomidorowy i dusić 5 minut. Całość posolić, posypać pieprzem i zagotować. Podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

16.11.2012 10:26
Pyszna

RenataZ-et

22.09.2012 19:23
bardzo lubię

mariel78

06.09.2012 23:05
super

Betka

15.05.2012 20:14
lubię fasolkę;)

kanu83

02.04.2012 16:08
mniam

Wredotka1

24.03.2012 08:52
uwielbiam

gosia47-47

24.02.2012 17:42
pycha

Ania67

23.02.2012 20:26
pycha

Renata22

09.12.2011 13:40
uwielbiam fasolke

ewelina63

13.07.2011 22:36
ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat