Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki drobiowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 3 szt
boczek 30 dkg
cebula 2 szt
olej 3 łyżki
sól, pieprz
czosnek 2 ząbki
ocet balsamiczny 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowe

1. Mięso należy pokroić na kwadratowe kawałki, pobić je lekko tłuczkiem.
2. Cebulę i boczek pokroić w plasterki.
3. Przygotować marynatę: wymieszać olej, łyżkę octu balsamicznego, sól, pieprz, wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku, paprykę słodką i ostrą.
4. Mięso i plastry boczku wymieszać z marynatą i odstawić na 2-4 godzin.
5. Nabić mięso na patyczki przekładając je plastrami boczku i cebuli.
6. Posypać z obu stron przyprawą do grilla.
7. Piec w piekarniku w 180 stopniach C po 20 minut z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 14.08.2013 09:45
moje ulubione
Krzysztof15 14.08.2013 09:38
palce lizac
Magula 14.08.2013 08:27
fajny przepis
Katarzyna59 14.08.2013 07:33
fajne szaszłyczki
sanielcia 14.08.2013 00:03
Fajne szaszłyki, lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak