Przepis dnia II, odc. 21. Krem z bobu z kwaśną śmietaną i boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bób

    400 g (ugotowany)
  • czosnek

    4 ząbki (rozgniecione)
  • cebula

    1 szt. (pokrojona w kostkę)
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • kolendra

    1 pęczek
  • rosół z kury Kucharek

    1 litr
  • boczek

    100 g (pokrojone w kostkę)
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    (do smaku)
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    (do smaku)
  • kwaśna śmietana

    4 łyżki (lub jogurt)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 21. Krem z bobu z kwaśną śmietaną i boczkiem  foto
Podsmażyć bekon na chrupiące chipsy i odłożyć do miseczki.
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 21. Krem z bobu z kwaśną śmietaną i boczkiem  foto
Na oleju podsmażyć cebulę i czosnek na złoty kolor. Dodać ugotowany bób.
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 21. Krem z bobu z kwaśną śmietaną i boczkiem  foto
Całość doprawić pieprzem ziołowym, papryką ostrą i solą morską. Bób zalać rosołem z kury, gotować około 20 minut.
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 21. Krem z bobu z kwaśną śmietaną i boczkiem  foto
Następnie zmiksować na jednolity krem.
Krok 5 - Przepis dnia II, odc. 21. Krem z bobu z kwaśną śmietaną i boczkiem  foto
Podawać z kwaśną śmietaną, posiekaną kolendrą i podsmażonym chrupiącym bekonem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat