Sos grzybowy klasyczny z suszonych

Sos grzybowy klasyczny z suszonych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    30 g
  • cebula biała

    1 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • bulion

    1 szkl
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Grzyby umyć, namoczyć w szklance wody na 4-6 godzin, ugotować w tej samej wodzie dodając bulion.
2. Grzyby wyjąć i drobno posiekać. Na maśle udusić drobno posiekaną cebulę, dodać mąkę, rozprowadzić zasmażkę wywarem z grzybów.
3. Dodać sól, pieprz i posiekane grzyby.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna108

03.01.2011 10:29
Pyszny jest taki sosik.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat