Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatna pianka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka owocowa 2
śnieżka 2
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
woda 2 szklanki
mleko 2 szklanki
kulki czekoladowe

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatna pianka

Galaretki i żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, ostawić do ostygnięcia.

Śnieżki ubić w mleku.

Do ubitej śnieżki dodajemy tężejące galaretki i kulki czekoladowe, delikatnie mieszamy i wylewamy na prostokątną blachę.

Wstawić do lodówki aby stwardniało. Schłodzone pokroić w małe kosteczki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak