paluszki czosnkowe

paluszki czosnkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2-3 SZT.
  • woda

    1-1,5 SZKLANKA
  • mąka

    1-1,5 SZKLANKA
  • jajko

    2 SZT.
  • olej

    DO SMAKU
  • czosnek

    DO SMAKU
  • dowolne przyprawy

    DO SMAKU
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy na długie paski i przyprawiamy. Umieszczamy paski mięsa w mące i mieszamy z czosnkiem i jajkiem. Zostawiamy je na 30min. Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu. Najlepiej smakują one z sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

10.11.2011 08:57
dobre

borys

28.07.2010 11:16
Mniam lubie czosnek:D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat