Przepis i sposób przygotowania na: Mleczna kanapka
Kroki postępowania
Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier.
Płynne mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Studzimy.
Biszkopt | |
jajko | 6 sztuk |
cukier drobny | 3/4 szklanki |
mąka pszenna | 1/2 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1/2 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
kakao | 3 łyżki |
olej | 2 łyżki |
MLECZNA MASA | |
mleko | 1/2 szklanki |
mleko w proszku | 2 szklanki |
cukier | 2/3 szklanki |
masło | 350 g |
cukier waniliowy | 16 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: