Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalesniki z porzeczkowym smarowidłem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka 3 szkl
mleko 1,5 szkl
woda 1,5 szkl
porzeczki pol kg
cukier
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Nalesniki z porzeczkowym smarowidłem

Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy jaja, dodajemy mleko i wodę. Roztrzepujemy gładkie ciasto naleśnikowe i dajemy mu odpocząć ok 15 min. Porzeczki myjemy, pozbawiamy ogonków, przesmażamy z cukrem (ilośc wg uznania) na dość gęsty dżem. Patelnię spryskujemy olejem, wylewamy porcje ciasta i smażymy naleśniki. Usmażone naleśniki smarujemy porzeczkowym dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 06.02.2015 16:00
nigdy nie jadłam, muszę spróbować
marta19 08.08.2013 21:58
uwielbiam naleśniki z porzeczkami
Papryczka 08.08.2013 20:49
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak