Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia w occie z cynamonem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia
Zalewa:
woda 1 l
ocet 3/4 szkl
sól 1 łyż
cukier 6 łyżeczek
cynamon 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia w occie z cynamonem

Oczyszczoną i obraną dynie kroimy w kostkę.
Wodę zagotowujemy z octem, solą, cukrem i goździkami. Do gorącej wody dodajemy cynamon. Dynie układamy w słoikach. Zalewamy zalewą i szczelnie zakręcamy słoiki. Pasteryzujemy ok 10 minut.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 03.01.2015 12:24
nie robiłam takiej
erym 08.07.2014 13:01
dynia, cynamon w occie, moje kubki smakowe wariuja :)
cooleczka 28.08.2013 20:33
takiej dyni jeszcze nie jadłam
ONY_za_kare 19.08.2013 16:33
fajna na zagrychę ;)
pajbek 19.08.2013 14:45
Podoba mi się przepis :-) na zimę super.
gosia56 18.08.2013 21:59
super kompocik
Alex_M 16.08.2013 12:45
ciekawy przepis
olkaaa 09.08.2013 07:46
muszę spróbować
Stenka 08.08.2013 17:27
lubię taką
iwi 08.08.2013 15:47
Fajny przepis
adelajda 08.08.2013 15:30
lubię taką dynie bez cynamonu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak