Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z młodych warzyw

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 6 średnich
fasolka szparagowa 3 garści
kalarepka młoda 2 sztuki
ziemniaki młode 6 sztuk
sól
pieprz
fenkuł 1 bulwa
bulion 600 ml

Przepis i sposób przygotowania na: krem z młodych warzyw

Włoszczyznę obieramy i kroimy w plastry grubości ok. 1cm. Gotujemy na parze przez 25 minut.

Ugotowane warzywa oprócz marchewki przekładamy do blendera i dokładnie miksujemy. W czasie miksowania dolewamy stopniowo bulion, doprawiamy solą i pieprzem. Trzeba to robić bardzo ostrożnie, by pieprz nie zdominował smaku młodych warzyw.

W osobnym naczyniu miksujemy marchewkę.

Do najlepiej przezroczystych naczyń przekładamy zmiksowane jasne warzywa, na wierzchu układamy marchewkę.

Jeśli podajecie tę zupę jako przystawkę wystarczy dla 6 osób.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 12.08.2013 08:56
super zdrowy krem!
wedith1 08.08.2013 08:54
Wspaniałe są zupy kremy i sosy z dodatkiem fenkuła!
adelajda 08.08.2013 07:49
smacznie i zdrowo
Renata 08.08.2013 07:43
lubię takie kremy są smaczne
Magula 08.08.2013 07:36
takiego kremu jeszcze nie jadłam, z pewnością zdrowy
Agnieszka-87-25 08.08.2013 07:35
wow ale smaki spróbowała bym
Kuchenka 07.08.2013 22:22
wspaniały musi być ten krem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak