Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Clafoutis z czereśniami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 50 dag
mąka 18 dag
cukier 10 dag
jajko 3 sztuki
śmietana 18 proc 200 ml
olejek cytrynowy

Przepis i sposób przygotowania na: Clafoutis z czereśniami

Kroki postępowania

1
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo do masy dodawać mąkę tak by połączyła się z masą jajeczną.
Krok 1 - Clafoutis z czereśniami foto
2
Śmietanę lekko ubić dodać do ciasta i wymieszać. Dodać olejek cytrynowy.
Krok 2 - Clafoutis z czereśniami foto
3
Ciasto wylać do formy. Wydrylowane czereśnie układamy na ciasto.
Krok 3 - Clafoutis z czereśniami foto
4
Pieczemy 45 minut w temp 180 stopni.
Krok 4 - Clafoutis z czereśniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 06.08.2013 21:05
pyszności ja robię na mleku a to jest ze śmietaną ciekawe czy inaczej smakuje
Aannkaa82 06.08.2013 20:49
Uwielbiam takie ciasta, proste szybkie i pyszne :)
Pomocnik 06.08.2013 19:21
fajny przepis
Dorota59 06.08.2013 17:31
ciekawa nazwa
as28 06.08.2013 16:21
mniam mniam
Mniam 06.08.2013 14:20
wygląda bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak