Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja włoszczyzny

    1 szt
  • 1 słoik przecieru ogórkowego lub 1 szklanka kiszonych ogórków startych na tarce z grubymi oczkami

    250 ml
  • pęczek koperku

    1 szt
  • słodka śmietana

    3/4 szklanki
  • Kostki rosołowe Kucharek

    2 szt
  • sól, pieprz

  • ziemniaki

  • porcja rosołowa z kurczaka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyc włożyc do garnka. Warzywa oczyścić, umyć, pokroić i dodać do mięsa. Zalać 2 litrami wody. Zagotować, zebrać szumowiny, dodac kostki rosołowe i gotować na małym ogniu. Jak mięso będzie na pół miekkie dodać ziemniaki i gotowac wszystko do miekkości. Wyjąć mięso (zuzyc do innych celów lub obrac od kości i dodac do zupy), dodać przecier ogórkowy i gotować 10 minut. Dodać posiekany koperek oraz śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszac i podgrzac (nie gotować).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

05.02.2012 10:48
ogórkową gotowałam wczoraj:)

byMJ

18.08.2011 17:36
lubię ogórkową, smaczna

anemon

01.08.2011 18:12
U mnie dzisiaj na obiad ogórkowa.

monika154

21.05.2011 19:30
uwielbiam

justyna111

15.09.2010 18:17
lubię ogórkową

Lidia11

15.09.2010 14:50
wyszła super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat