Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pstrągi z opiekanymi ziemniakami i dipem Tzatziki
Ziemniaki:
Umyj, osusz i pokrój ziemniaki w plastry o grubości około ½ cm.
Przełóż je do miski, wlej rozpuszczony smalec, dodaj sól i wymieszaj.
Ziemniaki rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posyp kminkiem.
Piecz na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200 ° C.
Pstrąg:
Umytego i osuszonego wcześniej pstrąga, przypraw (z każdej strony) 1 łyżeczką suszonego czosnku, mielonego kminku i ½ łyżeczki soli.
Na wierzchu ryby ułóż płatki masła i zawiń w folię aluminiową.
Powtórz czynność ze wszystkimi pstrągami.
Piecz przez ok. 15-20 minut w 200°C.
Dip:
W miseczce wymieszaj kwaśną śmietanę i przyprawę Tzatziki.
Więcej praktycznych porad i wskazówek do tego dania znajdziecie klikając w link poniżej:
>> Jak zrobić pieczone pstrągi z opiekanymi ziemniakami i dipem Tzatziki? <<