Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JARSKIE CANNELLONI POD BESZAMELEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1 kg
twaróg 20 dag
jaja 2 szt.
żółty ser 10 dag
sól, pieprz
tłuszcz do formy
cannelloni 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: JARSKIE CANNELLONI POD BESZAMELEM

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Szpinak ugotować przez parę minut w osolonym wrzątku, przez przykrycia, odcedzić, odsączyć z wody, posiekać i przestudzić. Wymieszać z roztartym twarogiem, jajkami, startym żółtym serem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - JARSKIE CANNELLONI POD BESZAMELEM foto
2
Ugotowane rurki nadziewać farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Z masła, mąki i mleka zrobić sos beszamelowy, posolić. Sosem tym polać faszerowany makaron i posypać startym serem.
Krok 2 - JARSKIE CANNELLONI POD BESZAMELEM foto
3
Zapiec w nagrzanym piekarniku do zrumienienia sera.
Krok 3 - JARSKIE CANNELLONI POD BESZAMELEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 04.08.2013 10:46
a chęcią bym spróbowała
Cranberry 04.08.2013 09:52
pomysł super choć jednak dietetyczne to raczej nie jest :D
pycia9 04.08.2013 09:25
wow, świetny przepis, muszę wyprubować
Magula 04.08.2013 07:51
Nie jadłam jeszcze canelloni ze szpinakiem, ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak