Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA Z BIAŁEK

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 SZKLANKA
cukier 1 SZKLANKA
mąka krupczatka 2 SZKLANKA
masło 20 DKG
proszek do pieczenia 2 ŁYŻECZKI
cytryny 1
cukier waniliowy 1
czekolada 1

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA Z BIAŁEK

-TŁUSZCZ ROZTOPIĆ,
-DODAĆ CUKIER
-POTEM MĄKĘ Z PROSZKIEM
-NASTĘPNIE UBITA PIANĘ
-CIASTO PODZIELIĆ
-DODAĆ KAKAO LUB CZEKOLADĘ STARTĄ NA DUŻYCH OCZKACH

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 03.08.2013 20:45
I tego się nie piecze ?
Renata22 03.08.2013 10:03
Jak podzielić to ciasto? Na ile części? Do całości dodać kakao?? Dość ogólny ten przepis...:(
SmacznaPyza 02.08.2013 16:20
a potem wywalić to do kosza chyba ....
Magula 02.08.2013 11:13
Hmmm mam wrażenie że przepis jakby nie skończony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak