Śledzie z grzybami

Śledzie z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • solone płaty śledziowe

    500 g
  • ocet 10 %

    2 łyżki
  • liście laurowe

    2 szt
  • pieprz

  • cebula biała

    4 szt
  • olej sojowy

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie włóż do miski i zalej dwoma litrami zimnej wody z dodatkiem octu. Odstaw na godzinę. Następnie je osusz i pokrój w dzwonka. Suszone prawdziwki umyj i zalej wrzącą wodą. Poczekaj aż napęcznieją, a wtedy je osącz i przepuść przez maszynkę z drobnym sitkiem. Cebulę pokrój w drobne talarki. W szerokim rondlu układaj warstwami: śledzie, cebulę i grzyby, doprawiając warstwy solą, pieprzem i pokruszonym liściem laurowym. Całość zalej oliwą i duś na bardzo małym ogniu przez godzinę. Śledzie można podawać na zimno i ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata112

28.07.2010 07:56
ja też:)

Zofia12

28.07.2010 07:50
uwielbiam śledzie pod każdą postacią

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat