Prażonki Rysii

Prażonki Rysii

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2 Kilo
  • kiełbasa zwyczajna

    1 Kilo
  • marchew

    1 Sztuka
  • Konserwa turystyczna

    1 Opakowanie
  • cebula

    3 Sztuki
  • pietruszka

    1 Pęczek
  • koperek

    1 Pęczek
  • szczypior

    1 Pęczek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • kapusta biała

    4 Liście
  • boczek

    10 ze skórą
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki kroimy w plastry i dzielimy na 3 części, następnie resztę składników kroimy w kostkę i dzielimy na dwie części. Na spód garnka żeliwnego dajemy skórę z boczku, po czym wykładamy dokładnie dno garnka liśćmi z kapusty białej na to kładziemy pierwszą część ziemniaków, następnie pierwszą porcję pokrojonych dodatków, :ziemniaki druga cześć dodatków i ziemniaki, gdy ostatnia warstwa z ziemniaków jest już zrobiona doprawiamy solą i pieprzem według własnego uznania i przykrywamy listkami kapusty i zamykamy garnek następnie kładziemy na ognisko i jakieś 60 minutek i prażone są gotowe!!!PRZED PODANIEM WYMIESZAĆ !!! SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

12.10.2011 18:14
do wypróbowania

elwal

28.07.2010 00:18
Również robię takie cuda :)

Beata71

27.07.2010 22:01
Wypróbuję w najbliższy weekend ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat