patison w cieście z winem

patison w cieście z winem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • patison

    30 dkg
  • żółtko jaja

    2 szt.
  • białe wino

    2 dl.
  • mąka

    20 dkg
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojony patison posolić. Żółtko wymieszać z winem i mąką.Patisona maczać w cieście i smażyć na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata73

28.07.2013 19:42
ciekawy pomysł

Łucja1

24.12.2010 23:29
fajne danie

Łucja1

24.12.2010 23:29
fajne danie

mamusia1

24.09.2010 19:44
smaczne patisonowe placuszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat