Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

patison w cieście z winem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

patison 30 dkg
żółtko jajek 2 szt.
białe wino 2 dl.
mąka 20 dkg
olej do smażenia 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: patison w cieście z winem

Pokrojony patison posolić. Żółtko wymieszać z winem i mąką.Patisona maczać w cieście i smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 28.07.2013 19:42
ciekawy pomysł
Łucja1 24.12.2010 23:29
fajne danie
Łucja1 24.12.2010 23:29
fajne danie
mamusia1 24.09.2010 19:44
smaczne patisonowe placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak