Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernikowe babeczki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kruche babeczki 1 opakowanie
jajko 2
kremówka 100 ml
budyń waniliowy 2 lyzki
mąka 1 lyzka
konfitura
twaróg 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sernikowe babeczki

Kroki postępowania

1
Żółtka ucieramy z cukrem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Oddzielnie ubijamy na sztywno schłodzoną kremówkę.
Krok 1 - Sernikowe babeczki foto
2
Do żółtek dodajemy ser, budyń i mąkę. Następnie ubitą kremówkę i białka. Mieszamy delikatnie łyżką.
Krok 2 - Sernikowe babeczki foto
3
Do gotowych kruchych babeczek nakładamy po łyżeczce konfitury i zapełniamy masą serową. Babeczki pieczemy ok. 15-20 minut w 180 stopniach. dekorujemy je rozpuszczoną gorzką czekoladą.
Krok 3 - Sernikowe babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 27.07.2013 16:01
piękne i pyszne
V_kuchareczka 27.07.2013 12:12
uwielbiam takie
ssylwiaa 26.07.2013 23:09
pyszne te babeczki ;)
reniatka 26.07.2013 23:07
pięknie podane
Marta1986 26.07.2013 21:13
pyszne mniam
eMMe 26.07.2013 21:07
Wyglądają wyśmienicie:)
Megg 26.07.2013 21:03
przepiękne babeczki!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak