Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki małosolne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki świeże 2,5 kg
chrzan świeży kawałek
koper świeży nasiona 3 sztuki
czosnek 5 ziarenek
sól 3 łyżki
woda 2 litry
marchew
Gorczyca biała cała Prymat 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki małosolne

zagtowac wode z sola, ostudzic. ogórki poukładac w słoju. Dodać gorczycę. Ząbki czosnku i chrzan. Między ogórki powciskać koper i pokrojona w kostke marchew. Wszystko zalać przestudzoną woda z sola tak aby wszystkie ogórki były zakryte. zakręcić lekko słój i odstawić w zaciemnione miejsce. Mozna spozywac po 2 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 09.03.2014 08:26
uwielbiam takie ogóreczki
Kejti 02.03.2014 20:04
Ja też robię bez marchewki.Zjadłabym :-)
Marta11 24.07.2013 14:10
pyszne ogorki
Bernadeta1 24.07.2013 13:50
pyszne takie ogoreczki
msmors 24.07.2013 13:48
nigdy nie dodawałam marchewki, ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak