Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane paseczki z kurczaka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
Grill przyprawa pikantna Prymat 2 łyżki
pomidory suszone z czosnkiem 1/2 łyżki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
curry 1 duża szczypta
Sól ziołowa jodowana Prymat ok. 1/2 łyżeczki
pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
jajko 1 sztuka
mleko 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane paseczki z kurczaka

Kroki postępowania

1
Bułkę tartą przesypać do miseczki. Dodać do niej wszystkie przyprawy i zioła, dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Panierowane paseczki z kurczaka foto
2
Każdą pierś z kurczaka pokroić w długie, niezbyt grube paski.
Krok 2 - Panierowane paseczki z kurczaka foto
3
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać i dokładnie wymieszać z mlekiem.
Krok 3 - Panierowane paseczki z kurczaka foto
4
Kawałki mięsa zamaczać w jajku i obtaczać w przygotowanej panierce. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej.
Krok 4 - Panierowane paseczki z kurczaka foto
5
Smażyć na rumiano z obu stron. Podałam je z frytkami i sosem majonezowo-ketchupowym.
Krok 5 - Panierowane paseczki z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 16.07.2013 14:18
mniam mniam
Katarzyna59 16.07.2013 07:47
bardzo fajne
iza0823 15.07.2013 22:14
ale pycha, super wygląda
Megg 15.07.2013 20:05
bardzo lubię takiego panierowanego kurczaczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak