Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka z ryżem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kość rosołowa 1 szt
buraki czerwone z natką 1/2 kg
woda 3 l
pietruszka 1
marchew 1
seler 1
cebula 1
kalafior 1
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 3
Kwas cytrynowy Prymat szczypta
ryż 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier szczypta
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka z ryżem

Do wody wrzucić obrane i starte na tarce umyte warzywa oraz grzbiet i sól.ziele oraz liścia. W połowie gotowania wsypać ryż i dać oczyszczone i pokrojone w kostkę buraczki wraz z natką. Gdy zmiękną warzywa i ryż. Zabielam zupę śmietaną i przyprawiam, pieprzem i kwaskiem oraz cukrem ale tylko szczyptę. Zamiast ziemniaków można wsypać ryż .Można do zupy rozrobić mąkę z wodą i wlać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysia12 22.10.2014 19:34
dobre takieee
AliCe
AliCe 01.09.2013 18:28
Idealna na jutrzejszy obiad : )
sylwiusia055 19.07.2013 21:08
smakowita zupka
okrysia 18.07.2013 15:44
SMACZNE TO!
Róża1 18.07.2013 14:40
bardzo smaczna zupka
gusia1000 14.07.2013 19:36
Smaczna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak