Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcze w marynacie octowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryby leszcze 1 kg
cebula biała 4 sztuki
ocet 1 szklanka
woda 2 litry
cukier 1,5 łyżki
sól 1 łyżeczka
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcze w marynacie octowej

Ryby w tym przypadku leszcze smażymy na złoty kolor.W między czasie szykujemy marynatę.Cebule kroimy w plasterki wrzucamy do garnka do tego wlewamy ocet wodę cukier,sól,ziele angielskie i listek laurowy.Całość zagotowujemy,po ostudzeniu marynatą zalewamy ryby i wkładamy do lodówki na dobę by ryba nasiąkła marynatą octową.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 27.07.2014 13:16
nie robiłam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak