Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa z jajem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 10 dag
marchew 1 szt
pietruszka 1/2 szt
szczaw 10 dag
ziemniaki 4 szt
śmietana 1 łyżka
masło 1 łyżka
jajko
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa z jajem

Kroki postępowania

1
W garnku gotujemy mięso do miękkości.Obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach marchew i pietruszkę. Dorzucamy do gotującego się mięsa. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i dorzucamy do zupy. Doprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem. Gotujemy do miękkości ziemniaków. W międzyczasie myjemy liście szczawiu i zostawiamy do osuszenia.
Krok 1 - Zupa szczawiowa z jajem foto
2
Następnie drobno kroimy.
Krok 2 - Zupa szczawiowa z jajem foto
3
Przesmażamy na łyżce masła 5 minut.
Krok 3 - Zupa szczawiowa z jajem foto
4
Gdy ziemniaki mamy miękkie, dodajemy szczaw, mieszamy i gotujemy 3 minuty. W kubku rozrabiamy śmietanę w odrobinie wody. Zabielamy naszą zupę i przyprawiamy Magi.
Krok 4 - Zupa szczawiowa z jajem foto
5
Jajka gotujemy na twardo. Zupę podajemy z jajkiem startym na tarce na dużych oczkach.
Krok 5 - Zupa szczawiowa z jajem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 12.07.2013 14:38
pyszna zupka
marta1221 12.07.2013 13:16
najlepsza zupka na lato
paulina2157 12.07.2013 12:58
uwielbiam ale jeszcze w tym roku nie robiłam. Świetna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak