Krem kalafiorowy z głąba i liści kalafiora :

Krem kalafiorowy z głąba i liści kalafiora :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    1/2 szklanki
  • woda

    1 l
  • masło

    1 łyżka
  • koperek

    1/2 pęczka posiekany
  • chleb tostowy

    4 kromki
  • masło

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • kalafior

    3 szkl.
  • kalafior

    3 różyczki
  • ziemniaki

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Części kalafiora, ziemniaki , pierś z kurczaka , marchew- zalać bulionem i gotować 45 minut. Na patelni podsmażyć na maśle połowę pokrojonego koperku , dodać do zupy , wlać śmietankę , mięso podzielić na kawałki i włożyć do garnka
Zmiksować zupę w malakserze - doprawić do smaku .
Z chleba tostowego zrobić grzanki na oleju z masłem .Podawać zupę w filiżankach posypaną grzaneczkami i koperkiem .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnik

17.12.2011 21:21
może być dobre

Agnik

17.12.2011 21:21
może być dobre

eli_555

20.11.2011 23:12
pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat