Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane pałki z kurczaka miodowo-musztardowe

5.0
(36)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Szukasz przepisu na grillowane pałki kurczaka? Idealnie! Zobacz krok po kroku, jak przygotować do wrzucenia na ruszt mięso drobiowe w aromatycznej marynacie.  

Składniki:

pałki z kurczaka 500 gramów
miód 0,25 szklanki
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
musztarda dijon 2 łyżki
ocet winny 2 łyżki
olej 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane pałki z kurczaka miodowo-musztardowe

Przepis na grillowane pałki z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie, które łączą w sobie lekko słodkie i lekko pikantne smaki. Idealnie sprawdzają się jako główne danie obiadowe, kolacja lub na imprezę w ogrodzie.

Pałki z kurczaka są bardzo proste do przygotowania, lecz trzeba pamiętać, aby zamarynować mięso kilka godzin wcześniej by dobrze nasiąknęło aromatem musztardy, miodu i przypraw. 

Kroki postępowania

1
Do miseczki wlewamy miód, dodajemy musztardy, ocet i olej, dokładnie ze sobą mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 1 - Grillowane pałki z kurczaka miodowo-musztardowe foto
2

Z mięsa usuwamy skórę i polewamy je przygotowaną marynatą. Najlepiej użyć takiego naczynia, żeby marynata zakryła mięso.

Miskę zakrywamy folią spożywczą i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej godzinę (najlepiej na kilka godzin).

Krok 2 - Grillowane pałki z kurczaka miodowo-musztardowe foto
3
Pałki grillujemy na patelni grillowej na wolnym ogniu około 25-30 minut często podlewając marynatą.
Krok 3 - Grillowane pałki z kurczaka miodowo-musztardowe foto
4
Podajemy z młodymi ziemniakami i sałatką z pomidorów. Życzę smacznego :)
Krok 4 - Grillowane pałki z kurczaka miodowo-musztardowe foto

Po wypróbowaniu przepisu na miodowo-musztardowe, grillowane pałki z kurczaka sięgnij także po pyszne przepisy na pikantne skrzydełka lub faszerowane piersi z kurczaka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 18.04.2014 16:25
świetne takie złociste
gosia561 10.04.2014 23:37
doskonale zamarynowane
wyattearp 07.07.2013 21:29
pysznie wyglądają
KasiaK90 06.07.2013 22:56
pyszniutkie mięsko
Kuchenka 06.07.2013 20:48
bardzo ładnie wygląda, nie ma dużo "ciapania" się z mięskeim :D
Luki 06.07.2013 20:09
oj zjadłbym
iziona 06.07.2013 19:43
Przeapetycznie uwieczniłaś to mięsko na zdjęciu
treonina 06.07.2013 19:25
świetnie się prezentują!
Wiesława1 06.07.2013 19:22
super mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak