Faszerowane piersi kurczaka z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 szt.
  • ser kozi

    150 g
  • oliwa

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • tymianek posiekany

    1 łyżka
  • sól do smaku

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/3 łyżeczki
  • bazylia świeża

    15 listków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować marynatę z 2 łyżek oliwy, 2 ząbków czosnku, sosu sojowego, soku z cytryny i siekanego świeżego tymianku. W 2 piersiach kurczaka zrobić kieszonkę, doprawić kurczaka solą i pieprzem, posmarować marynatą, również w środku kieszonki. Do środka włożyć trochę sera koziego i całe listki bazylii, mięso spiąć 2 wykałaczkami. Zostawić na 30 minut aż mięso przejdzie marynatą Piersi z kurczaka grillować z każdej strony na rumiano kilka razy odwracając mięso, aby w środku „doszło”,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 28.08.2014 10:46
Wyglądają wyśmienicie. Polecam
inka2012 22.08.2014 15:27
smakowicie wygląda
mw926 21.08.2014 21:21
ale pyszne mięso
Ola1984 21.08.2014 18:11
Bardzo apetyczne mięsko.
Konczi 21.08.2014 14:21
bardzo apetyczne mięsko :)
Triss 21.08.2014 13:02
super glazura. :)
IwonaDD 21.08.2014 13:01
ślinka cieknie na ich widok
Bernadeta1 21.08.2014 12:58
pysznie wygląda
Malinka 21.08.2014 12:34
Bardzo smaczny pomysł na grilla, chętnie wypróbuję :)
halinah 21.08.2014 08:59
zapowiada się pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat