Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
budynie śmietnkowe 2
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
cukier 5 lyzeczka
masa jagodowa
jagody 1/2 kg
budyń waniliowy 2
galaretka truskawkowa 1
cukier 1 szklanka
woda 2 szklanka
Masa śmietanowa:
śmietana 30% 1/2 l
cukier puder 3 lyzki
śmietan-fixy 2

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowiec

Jajka ubijamy z cukrem na pyszysta piane. Na koniec dodajemy budynie z proszkiem i mieszamy lyzka. Wylewamy na wysmarowana blaszke i pieczemy ok 30 min w 170C

Masa jagodowa:
Szklanke wody gotujemy z szklanka cukru dodajemy zmiksowane jagody i gotujemy nastepnie 2 budynie mieszamy ze szklanka wody i wlewamy do gotujacych sie jagod wszytsko mieszamy i gotujemy przez chwile nastepnie wylamczamy gaz i dodajemy galaretke i mieszamy. Goraca mace wylewamy na zimny biszkopt.

Masa Smietanowa:
Smietane ubijamy z 3 cukrem i dodajemy smietan fixy smietane wylewamy na zimna mase

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.12.2013 00:24
zapowiada się bardzo smacznie
Monika10 07.12.2013 18:49
super ciasto
Grazyna0211 10.09.2013 10:07
pysznie się zapowiada
Kasia36 07.08.2013 23:00
Smaczne ciastko
fotoviderek 08.07.2013 09:51
Świetne ciacho :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak