Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z kaszy gryczanej - Krok po kroku

5.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 300 g
jajko 3 szt.
ser wędzony 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
mąka pszenna 1 łyżka
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
olej do smażenia
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Kminek mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z kaszy gryczanej - Krok po kroku

Kroki postępowania

1
Przygotuj wszystkie składniki.
Krok 1 - Racuszki z kaszy gryczanej - Krok po kroku foto
2
Ugotowaną i wystudzoną kaszę połączyć z jajkiem, rozgniecionym czosnkiem oraz majerankiem.
Krok 2 - Racuszki z kaszy gryczanej - Krok po kroku foto
3
Dodać do pozostałych składników kminek mielony.
Krok 3 - Racuszki z kaszy gryczanej - Krok po kroku foto
4
Dodać drobno tarty ser wędzony oraz mąkę. Wszystko wymieszać. Następnie smażyć na oleju okrągłe racuszki, rumieniąc je z dwóch stron na złoty kolor.
Krok 4 - Racuszki z kaszy gryczanej - Krok po kroku foto
5
Podawać jako dodatek do dań mięsnych.
Krok 5 - Racuszki z kaszy gryczanej - Krok po kroku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 04.07.2013 18:26
Muszą być pyszne, bardzo lubię kasze gryczaną ;)
Róża1 04.07.2013 16:19
jeszcze nie robiłam z gryczanej, ale już ją kupiłam:-)
Dorota76 04.07.2013 15:43
super pomysł coś innego
gosia561 04.07.2013 15:42
dobre placki
IZABELA29 04.07.2013 14:49
moja ulubiona kasza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak