Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z żołądków

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe 1 kg
pieczarki 25 dkg
cebula 2 szt
mąka 2 łyz
przyprawa uniwersalna
pieprz
sól
masło 0,5 kostki
olej
natka pietruszki garść

Przepis i sposób przygotowania na: sos z żołądków

Kroki postępowania

1
cebulę i pieczarki kroimy i dusimy na oleju oraz maśle
Krok 1 - sos z żołądków foto
2
nastepnie dodajemy oczyszczone żoładki i dusimy wszystko ok 10 min
Krok 2 - sos z żołądków foto
3
gdy wszystko lekko udusimy zalewamy wodą wg własnego uznania czy chcemy aby było dużo sosu czy mniej
Krok 3 - sos z żołądków foto
4
gdy żołądki bedą ugotowane zagęszczamy mąką i posypujemy natką pietruszki do smaku
Krok 4 - sos z żołądków foto
5
podajemy z młodymi ziemniaczkami
Krok 5 - sos z żołądków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 03.03.2014 12:05
uwielbiamy żołądki w każdej postaci
IlonaAlbertos 30.07.2013 21:47
Genialne połączenie.
migotka28 14.07.2013 11:59
pyszności uwielbiam żołądeczki
JOANNA16 06.07.2013 22:46
mniam, pyszny obiadek
Megg 03.07.2013 20:15
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak