Pierś kurczaka z awokado II

Pierś kurczaka z awokado II

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z piersi kurczaka

    2 szt
  • awokado

    1/2 szt
  • jajo

    1 szt
  • liście świeżej mięty

    2-3 szt
  • pieprz cytrynowy

  • sól

  • mąka

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi rozbić, kazdą przekroic na pół. Awokado rozgnieść widelcem, dodać 1 łyżeczke oleju, pieprz cytrynowy, sól oraz bardzo drobno posiekane liście mięty. Wyrobić na jednolita mase. Mieso smarować najpierw z jednej strony pastą z awokado, panierować z tej strony w mące, nastepnie odwracamy mięso i to samo robimy z drugiej strony. Kotlety panierujemy w roztrzepanym jaju i tartej bułce. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

07.06.2012 20:18
nie jadłam takiego połączenia.

eli_555

29.09.2010 22:06
fajny przepisik

Ewa104

16.09.2010 10:25
Ciekawe połączenie!

danusia19671

31.08.2010 17:36
Pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat