Sposób przygotowania

Konrad Birek poleca:
Przygotować farsz:
Oczyszczone i pokrojone w drobne paski mięso z Kurczaka Zagrodowego udusić z pokrojoną w kostkę cebulą, kurkami i pokrojoną w paseczki włoszczyzną w trakcie podlewając bulionem. Na końcu dodać posiekaną kolendrę, doprawić do smaku i wystudzić. Farsz zmielić w maszynce na grubych oczkach (można również zostawić nie mielony).

Przygotować ciasto:
Do przesianej mąki dodać żółtko, olej i tyle ciepłej wody aby osiągnąć jednolitą masę o konsystencji ciasta pierogowego. Zagnieść i odstawić na chwilę. Po rozwałkowaniu wykroić z ciasta koła używając szklanki. Następnie ułożyć na nich małe porcje farszu i zlepić brzegi. Gotowe pierogi gotować 5 minut we wrzącej i osolonej wodzie a następnie obsmażyć na patelni na złoty kolor.

W rondelku, na oliwie połączonej z 1 łyżką masła obsmażyć dynię z cebulą. Następnie wlać mleko kokosowe i gotować, aż dynia będzie miękka. Całość zmiksować blenderem, doprawić do smaku, przetrzeć przez sito i dodać pozostałe masło.
Pierogi ułożyć na gorącym, kremowym purée i udekorować ulubionymi kiełkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    kureczki na czasie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne pierozki
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    wyglądają znakomicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    peppermint91

    Wygląda super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    swietny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne bo pierozki sa na czasie bardoz lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lis

    Wyglądają apetycznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    fantastyczne pierożki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Margaretkaw

    Wspaniałe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    pyszny obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Melania

    Wspaniałe :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    wyglądają apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawy przepis
  • 0
    aa68c75c4a77c87f97fb686b2f068676
    Opublikowano

    mirecka12

    ciekawa propozycja, ;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Mega pierożki- i są mega wypasione i wyglądają mega smacznie !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marwit

    Super odskocznia od tradycyjnych pierogów :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Wspaniale się prezentują.
  • 0
    img_2616
    Opublikowano

    asiatok

    Cudowności.Pyszotka!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !