Miruna z miętową nutą

Miruna z miętową nutą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miruna

    4 filety
  • jajo

    1 szt
  • suszona mięta

  • sól

  • mąka

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeśli filety są mrozone to wcześniej należy je rozmrozić. Filety przyprawić sola, pieprzem cytrynowym oraz mietą. Następnie panierować w mące, roztrzepanym jaju i bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej i smazyc z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anemon

01.10.2011 21:50
Pomysł z miętą muszę wypróbować.

eli_555

14.04.2011 23:15
pycha rybka

Ewa104

23.02.2011 08:01
Ja też lubię mirunę, bo jest smaczna i nie ma ości w filetach.Tą miętkę rozcierasz ,tak?

Henryka2

13.02.2011 23:18
Podoba mi się zestaw przypraw!

AGNIESZKA144

14.12.2010 20:06
moja ulubiona ryba

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat