Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszonka wieloowocowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 50 g
cukier puder 50 g
mąka 70 g
jabłka 2 szt
truskawki 250 g
suszona mięta
banan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszonka wieloowocowa

Kroki postępowania

1
Na początku przygotowujemy owoce. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Banany kroimy na plasteki. Truskawki (mogą być świeże lub mrozone) kroimy na połówki. W naczyniu żaroodpornym układamy jabłka, na nich plasteki bananów i truskawki.
Krok 1 - Kruszonka wieloowocowa foto
2
Całosc posypujemy suszoną miętą.
Krok 2 - Kruszonka wieloowocowa foto
3
Masło, cukier puder i mąkę przekładamy do miski i zagniatamy te składniki razem, rozcierając między palcami.
Krok 3 - Kruszonka wieloowocowa foto
4
Kruszonke wykładamy na owocach. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 30 minut.
Krok 4 - Kruszonka wieloowocowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.01.2014 20:34
ale pyszności! :)
Magula 18.06.2013 09:33
Oj pyszna gwarantuje, nie można się jej oprzec
Mniam 18.06.2013 07:48
Pyszne takie ciasto, ślinka leci.
monisia1977 18.06.2013 06:02
fajne ciacho
Renata9 17.06.2013 19:55
super ta kruszonka i na pewno pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak